Hoppa till innehåll

Oljepriset idag

Oljepris

Det finns många faktorer som påverkar oljepriset idag. Flera länder väljer till exempel hur mycket olja de ska släppa ut på marknaden. Om de bestämmer sig för att sänka leveranserna kommer priserna att öka. Det är något som kan vara ganska svårt att hålla koll på som privatperson. Därför kan du kika på hur priset ser ut dagligen. Andra saker som kan påverka är krig eller naturkatastrofer i länder med olja.

Så funkar oljepriset idag på börsen

Om du kikar in på börsen kan du normalt se oljepriset genom tiderna för de oljor som är aktuella. Man skiljer även på två olika två olika typer av oljor.

Den vanligaste oljan på börsen är brent vilken har sitt ursprung i Norge. Den kallas även för Nordsjöoljan och är en vanlig handelsvara. Det finns även en amerikansk olja som kallas för Crude.

Det är alltså många faktorer som påverkar priset. Vissa av dem styr marknaden, andra ligger utanför våra händer. Det är det som gör börsen och oljan så intressant att investera i.

Läs nyheter

Du behöver inte bara hålla dig uppdaterad på dagens oljepris utan också om vad som händer ute i världen. Flera tidningar som Dagens Industri är starkt inriktade på börsen.

Om du vill lyckas på börsen kan det vara värt att hålla koll på dagens oljepris. Du kan även gå tillbaka och se hur det har sett ut genom historien. Ta höjd och investera inte pengar som du inte har råd att förlora. Det finns inga säkra kort på börsen.